Kamers met Aandacht is er voor jongeren tussen de 18 en de 23 jaar die uit de jeugdzorg stromen. Wanneer jongeren uit de jeugdzorg stromen staan ze er in veel opzichten alleen voor. Zij hebben geen begeleiding meer, geen structuur en misschien het belangrijkste: geen netwerk om op terug te vallen. Hierdoor is de kans dat het mis gaat groter dan bij hun leeftijdsgenoten en komen daardoor bijvoorbeeld in de schulden of de crisisopvang.

0:00
0:00
/
0:00

De rol van particulieren

We spreken directeur Bianca van der Neut van Kamers met aandacht. Ze legt uit: “Het idee is dat particulieren een kamer aanbieden aan jongeren uit de jeugdzorg. In veel gevallen komen zij in de jeugdzorg terecht door ouders met problemen. Deze particulieren bieden een luisterend oor, houden een oogje in het zeil en creëren zo een eerste stap naar succesvol zelfstandig wonen. De jongeren ontvangen ook ambulante begeleiding dit gaat via organisatie die ze aanmeldt voor het project. ”

Resultaten

Ondanks dat het de nodige voeten in de aarde heeft om helpende wet- en regelgeving te organiseren, zijn de resultaten veelbelovend. Op dit moment zijn er 11 gemeentes aangesloten. 40 mensen hebben een kamer aangeboden en 17 jongeren zijn al verhuisd. Er zijn Kamers met Aandacht gerealiseerd bij alleenstaanden, stellen, in woongroepen en in een studentenhuis.

Daarnaast mogen in de gemeenten Utrecht en Zeist bedrijven nu ook investeren in Kamers met Aandacht in het kader van verantwoord ondernemen. Dit heeft het project weer een nieuwe boost gegeven. 
 

Contact

Voor informatie over Kamers met Aandacht kunt u contact opnemen met Bianca van der Neut (oprichter) bianca@kamersmetaandacht.nl

Of kijk op Kamers met Aandacht.