Kijktip (kijk vóór je gaat stemmen)

Dakloosheid in Nederland is een serieuze mensenrechtencrisis.
Bekijk voordat je morgen gaat stemmen de indrukwekkende korte documentaire 'You can't sleep here' via 2Doc Kort - You Can't Sleep Here | NPO Start.

Meetlat: gaan de partijen dakloosheid uitbannen?

De avond valt in Amsterdam. Honderden mensen zoeken naar een veilige plek om de nacht door te brengen. Niet binnen de veilige muren van een huis want dat hebben ze niet, dus zoeken ze een plekje waar ze ongezien en zonder te worden lastiggevallen kunnen slapen. Maar ongezien maakt onbemind en dus blijft de relatie tussen dakloze mensen en de samenleving ongemakkelijk. Wie die buitenslapers werkelijk zijn blijft een raadsel.

In aanloop naar de verkiezingen heeft de Coalitie Dakloosheid Voorbij de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen geanalyseerd op de vraag: gaan de maatregelen in de programma’s dakloosheid uitbannen in 2030. Daaropvolgend ontwikkelde  de Coalitie Dakloosheid Voorbij een meetlat. 🔗 Zie https://lnkd.in/eVfZiuav voor meer info over de meetlat.