Nieuwe telling dak- en thuislozen: 'Meer kinderen en vrouwen dan vaak gedacht'

Een nieuwe manier om dak- en thuislozen te tellen levert een meer divers beeld op dan tot nu gedacht. Bij de eerste keer dat de methode is gebruikt werden in een aantal Brabantse gemeenten veel kinderen en vrouwen gevonden.

"Het stereotype is een man van middelbare leeftijd die slaapt op een bankje of in een opvang", zegt Willem van Sermondt van het Kansfonds, dat de telling heeft georganiseerd. "Dat beeld blijkt te eenzijdig."

Bijna een derde van de volwassenen is vrouw. Opvallend is dat bijna een kwart minderjarig is. Daarnaast kwamen er onder de volwassenen 54 verschillende nationaliteiten voor.

Zie het volledige nieuwsbericht opĀ Nieuwe telling dak- en thuislozen: 'Meer kinderen en vrouwen dan vaak gedacht' (nos.nl)